Chocolade salami
Oh wat hou ik er van mijn kinders te verrassen met die dingen waar ze echt blij van worden. Voor Louis staat chocolade ongetwijfeld op nummer 1. Laat hem dan ook nog fan zijn van salami. Met dit receptje van chocolade salami sla ik dus twee vliegen in één klap. Superlekker om te serveren bij de koffie of bij een ijsje. Superleuk als eetbaar kadootje :). Wanneer je het eindresultaat omhuld met bloemsuiker lijkt het precies op mr.L zijn favoriete worst.
Ik leerde het een tiental jaren geleden kennen via een italiaans meisje en ben sinds dag 1 echt fan. Je kan het ook in een wip maken als je gasten krijgt. Je hebt verschillende varianten maar ik gebruikte hier dit recept.
Nodig:
200 gram koekjes // 200 gram chocolade parels // 70 gram roomboter // 1 ei // 50 gram suiker // zout // poedersuiker
1) Smelt de chocolade en boter au bain marie (ik zet hiervoor twee pannetjes in elkaar).
2) Klop het ei los, roer de suiker erdoor en voeg er een snufje zout aan toe.
3) Voeg de chocolade bij het ei en roer door tot er geen klontertjes meer in zitten.
4) Klop de koekjes stuk tot kleine stukjes en roer ze door het mengsel.
5) Neem een vel bakpapier en leg er een streepje van het mengsel erop. Rol er een worstje van. Je kiest zelf hoe dik je de diameter wil.
6) Laat de worst afkoelen in de koelkast gedurende enkele uren.
7) Wrijf rond de worst poedersuiker zodat het op een echte salami lijkt.
Je kan er ook noten, rozijnen, ... indoen of variëren met alcohol zoals rum of marsalawijn voor een lekker smaakje.
YUM YUM! Tralalaaa Ine